Skip to content

Brasserie

Geniet in ons Sfeervolle Restaurant

Brasserie de Kat is sinds februari 2018 geopend, voor lunch, diner of borrel. U kunt binnen genieten bij de warme kachel of met mooi weer op het terras en bij de speeltuin!  

Sinds de negentiende eeuw staat het pand aan de Schoorstraat bekend als café. Het is begonnen als boerderijtje waar men kleding kon laten repareren en een borrel kon drinken tijdens het wachten. Het idee werd toen geboren om een gedeelte van de boerderij om te bouwen tot café. Zo gezegd, zo gedaan en in 1897 werd het pand voor één fles jonge jenever in een week tijd (zo luidt de overlevering) omgebouwd tot café, onder leiding van Marinus Heessels, die ook wel Marinus de Kat werd genoemd. Marinus de Kat is 50 jaar kastelein geweest tot zijn dochter en schoonzoon in 1948 het café overnamen en het de naam Boslust kreeg.  

Nu, meer dan 70 jaar later, heeft het café haar bijnaam terug: Brasserie “de Kat”. Het bedrijf is in 2018 in een nieuw jasje gestoken en daar hoort ook een nieuwe naam bij, zonder de geschiedenis van het bedrijf uit het oog te verliezen. 

Onze inspiratie

Het gebied waar de brasserie zich bevindt is de inspiratie geweest voor de inrichting en voor de menukaart. De natuur en alles wat zij te bieden heeft staat bij ons hoog in het vaandel. Wij werken met producten uit de streek, maken zoveel mogelijk zelf en houden rekening met de seizoenen. De omgeving heeft ook voor de recreant veel te bieden, fietsen, wandelen, overnachten alles is mogelijk. Aan de overkant van de brasserie loopt u direct het moerasgebied de Brand in welke aansluit op Nationaal Park de Loonse en Drunense duinen.  

Onze keuken

In onze keuken werken wij veel met de Big Green Egg, een prachtig kooktoestel dat gebruikt kan worden voor roken, grillen, bakken, koken of stoven wat een unieke smaak meegeeft aan de gerechten die erop bereid worden. De combinatie van de Japanse kamado met keramiek ontwikkeld door NASA zorgt voor een barbecue die niet vergelijkbaar is met anderen.  

Met onze horeca- en (een beetje) Brabantse achtergrond zetten wij alles op alles om u Bourgondisch te laten genieten! 

Leuk dat u er bent!
Rikkie en Jef

Big Green Egg Menu

Net als in het pre-corona tijdperk, serveren we op donderdag en vrijdag weer een wekelijks wisselend 3 gangen menu, waarvan één of meerdere onderdelen van een gerecht bereid zijn op de Big Green Egg.

Het menu voor 1 & 2 december is:

  • Mosterdsoep met gerookte room.

  • Hertenbiefstuk met groenten en rode port jus.

  • kruidnoten creme brulee met gluhweinijs.

Reserveren is niet verplicht maar om teleurstelling te voorkomen zeker aan te raden!